Snabblån betalningsanmärkning

Snabblån, smslån, mikrolån, lån utan säkerhet & bostadslån trots betalningsanmärkning

Smslån


Smslån betalningsanmärkning

Att låna pengar via sms är ett relativt nytt fenomen som blivit allt vanligare bland svenskar sedan början av 2000-talet. Att ansöka om ett smslån är både smidigt och enkelt, men framförallt går det väldigt snabbt.

Från och med det att man ansöker om lånet tills dess att pengarna kommer in på kontot så brukar det inte ta mer än några timmar. Smslångivarna brukar kunna erbjuda lån på mellan 500 kronor och 5.000 kronor, men det finns faktiskt vissa långivare som erbjuder lån på upp till 10.000 kronor.

Återbetalningstiden för ett smslån är i regel ganska kort, och vanligtvis har man mellan 30 och 90 dagar på sig att betala tillbaka lånet plus räntan till långivaren.

Så fungerar ett smslån

Att ansöka om ett smslån är väldigt enkelt. Man använder helt enkelt sms-funktionen på sin mobiltelefon till att skicka ett sms till ett nummer som är kopplat till långivaren. I smset bifogar man information om sitt namn, sitt personnummer, hur mycket pengar man vill låna samt om vilket bankkontonummer man önskar få in pengarna till. Både bankkontonumret och mobiltelefonnumret som man anger måste vara registrerade i samma namn som man anger i sitt sms för att lånet ska gå igenom.

När långivaren fått in ansökningen så görs en kontroll mot kreditupplysningsföretagens register på den person som ansökt om lånet. Om kreditupplysningen visar att kunden uppfyller de olika krav och villkor som långivaren har på sina kunder så kommer pengarna sättas in direkt på kundens bankkonto.

Smslån med betalningsanmärkning

Vanligtvis ser banker och långivare stora problem i betalningsanmärkningar. Det är inte ovanligt att banker och långivare direkt plockar bort låneansökningar som kommer från personer med betalningsanmärkningar utan att kontrollera saken närmare. Det finns dock några aktörer som är verksamma i Sverige där man kan få låna pengar genom sms trots att man har betalningsanmärkningar.

Det som är den avgörande faktorn till ifall man kommer att få låna pengar genom smslån med betalningsanmärkning eller inte är hur ens ekonomi ser ut i övrigt, bortsett från betalningsanmärkningen. Ju bättre ekonomi man har desto större är chanserna till att få låna pengar. Detta beror på att långivarna känner till att en person med bra ekonomi har större möjligheter till att betala tillbaka ett lån plus den ränta som tillkommer inom utsatt tid.

Andra viktiga faktorer för att få ta ett smslån med betalningsanmärkningar är att man är myndig, att man är svensk medborgare samt att man har en fast bostadsadress i Sverige. Man måste givetvis också ha ett bankkontonummer i en svensk bank dit långivaren kan sätta in pengarna man lånat.

Smslån har kritiserats – för höga räntor

Många har kritiserat fenomenet smslån eftersom det har ansetts att det är alldeles för enkelt att ansöka om ett smslån, samtidigt som räntorna och avgifterna för lånen är alldeles för höga. Kritikerna menar att många unga människor med dålig ekonomi därför kan lockas till att ta kortsiktiga och mycket dyra lån som senare kommer att leda till ytterligare ekonomiska problem och skulder.

Man bör alltid vara försiktig när man lånar pengar, och det är aldrig någon bra idé att låna pengar om man inte är helt säker på att man kommer kunna betala tillbaka lånet och räntorna i tid.

Klicka nedan för fler artiklar