Snabblån betalningsanmärkning

Snabblån, smslån, mikrolån, lån utan säkerhet & bostadslån trots betalningsanmärkning

Mikrolån


Mikrolån betalningsanmärkning

Ett mikrolån är egentligen precis samma typ av lån som ett snabblån. Ofta brukar man använda ordet ”snabblån” som ett samlingsnamn för bland annat internetlån, smslån och mikrolån. Man kan ansöka om ett snabblån på olika sätt.

Man kan dels ansöka om sitt snabblån genom sin mobiltelefon, och då brukar det kallas för att man tar ett smslån. Man kan också ansöka om samma lån direkt på långivarens hemsida på internet, och då brukar det kallas för att man tar ett internetlån eller ett mikrolån.

Att låna pengar genom mikrolån eller andra typer av snabblån har blivit allt vanligare bland svenskar sedan fenomenet dök upp i Sverige vid början av 2000-talet. Att lånet heter just mikrolån är ingen slump, och namnet kommer faktiskt från att summorna man lånar genom ett mikrolån inte är så stora.

Man brukar kunna låna mellan 500 kronor och upp till ungefär 10.000 kronor genom ett mikrolån. Precis som vid nästan alla typer av lån så kan en betalningsanmärkning försvåra en persons chanser till att få ett mikrolån. Det finns dock ett flertal långivare i Sverige som accepterar kunder som vill låna pengar genom mikrolån trots betalningsanmärkningar.

Hur fungerar ett mikrolån?

Att ansöka om ett mikrolån är både enkelt och smidigt samtidigt som det går väldigt fort. Ofta får man in pengarna till sitt bankkonto redan under samma dag som man ansöker om lånet. Man brukar kunna ansöka om ett snabblån direkt på långivarnas hemsidor genom att fylla i ett formulär. I formuläret anger man bland annat sitt namn, sitt personnummer, sitt telefonnummer, sin e-postadress samt hur mycket pengar man vill låna.

När man sedan skickar iväg sin ansökan så kommer långivaren att behandla den. Ofta görs en kreditupplysning av långivaren på kunden för att långivaren på så sätt ska kunna se ifall kunden uppfyller de krav och villkor som långivaren har för sina kunder. Om man får sin låneansökning beviljad så kommer långivaren att sätta in det belopp man angett att man vill låna på sitt bankkonto. Där efter tar det vanligtvis bara några minuter tills dess att man har pengarna på sitt konto. Tiden kan givetvis variera beroende på vilken tid på dygnet det är samt vilken bank man har.

Återbetalningstiden för ett mikrolån varierar beroende på hur mycket pengar man lånat. Man brukar dock ha mellan 30 och 90 dagar på sig att betala tillbaka de lånade pengarna samt räntan för lånet till långivaren.

Vad krävs för mikrolån med betalningsanmärkning?

Beroende på till vilken långivare man vänder sig till för sitt mikrolån så har alla långivare väldigt olika krav och villkor som deras kunder måste uppfylla för att få låna pengar. Banker och långivare tycker generellt sett väldigt illa om betalningsanmärkningar, men det finns faktiskt några långivare som accepterar kunder som vill låna pengar genom mikrolån med betalningsanmärkning.

Den kanske viktigaste faktorn som långivarna tittar på då de ska låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar är hur låntagarens ekonomi ser ut. Ju bättre ekonomi en privatperson har, desto större är chanserna till att få låna pengar genom ett mikrolån trots betalningsanmärkningen.

Bortsett från att man måste ha en stabil ekonomi så finns det även andra faktorer som långivarna tittar noga på. Man måste till exempel alltid vara minst 18 år för att få låna pengar i Sverige. Ålderskraven varierar ofta mellan olika långivare, och vissa kräver att man ska vara minst 20 år för att få låna pengar genom mikrolån medan det räcker att vara 18 år hos andra långivare. Man måste också vara folkbokförd i Sverige samt vara svensk medborgare för att få låna pengar. Samt att man måste ha ett registrerat telefonnummer och ett bankkonto hos en svensk bank dit långivaren kan föra över pengarna.

Klicka nedan för fler artiklar