Snabblån betalningsanmärkning

Snabblån, smslån, mikrolån, lån utan säkerhet & bostadslån trots betalningsanmärkning

Lån utan säkerhet


Lån utan säkerhet betalningsanmärkning

Att låna pengar utan säkerhet kan vara ett bra alternativ för den som till exempel vill köpa en bil, renovera bostaden, låna pengar till en resa eller låna pengar till en båt. I stort sett alla svenskar kan ansöka om ett lån utan säkerhet. Det enda som krävs för att få ett lån utan säkerhet är att man är 18 år gammal och myndig, samt att man har en stabil inkomst.

Precis som vid de flesta typer av lån så kan en betalningsanmärkning försvåra chanserna till att få låna pengar. Det finns dock några olika banker och långivare som även lånar ut pengar utan säkerhet till personer som har betalningsanmärkningar.

Hur fungerar det att låna utan säkerhet?

Precis som namnet ”lån utan säkerhet” avslöjar, så kräver banker och långivare ingen säkerhet för pengarna de lånar ut genom ett lån utan säkerhet. Om man jämför ett lån utan säkerhet med ett bostadslån, så tar banken i stort sett alltid bostaden som säkerhet då man lånar pengar genom ett bostadslån. Om man istället lånar pengar genom ett lån utan säkerhet så kräver banken ingen säkerhet för de pengar man lånar.

Att kunna låna pengar på detta vis är givetvis mycket fördelaktigt. Det ska dock nämnas att det ofta är dyrare att låna pengar genom ett lån utan säkerhet än vad det är att låna pengar genom ett bostadslån. Detta beror på att bankerna tar större risker då de lånar ut pengar utan säkerhet. Med högre risker kommer högre kostnader för låntagaren i form utav högre räntor och andra avgifter.

Det finns olika typer av lån utan säkerhet där blancolån eller privatlån förmodligen är de vanligaste benämningarna. Även smslån, mikrolån eller snabblån som har blivit mycket populära sedan början av 2000-talet, är lån utan säkerhet.

Blancolån och privatlån utan säkerhet

Blancolån och privatlån är egentligen bara två olika namn för ett och samma lån. Ett privatlån eller ett blancolån är ett lån utan säkerhet som i stort sett alla svenskar mellan 18 och 80 år kan ta. Man brukar kunna låna mellan 10.000 kronor och 350.000 kronor via ett privatlån/blancolån beroende på hur banken bedömer att låntagarens återbetalningsförmåga ser ut. Det finns faktiskt långivare och banker som specialiserat sig på att låna ut pengar utan säkerhet via blancolån, även till personer med betalningsanmärkningar.

Smslån, mikrolån och snabblån är också lån utan säkerhet

Smslån, mikrolån och snabblån är tre namn för en och samma typ av lån som också går under kategorin lån utan säkerhet. I stort sett alla kan ansöka om ett snabblån, vars namn kommer ifrån att det går väldigt snabbt, enkelt och smidigt att ansöka om lånet. Ofta tar det inte mer än någon timme från och med det att man ansöker om ett snabblån tills dess att man har pengarna på sitt bankkonto. Lånesumman för ett snabblån brukar ligga på mellan 500 kronor – 10.000 kronor, och återbetalningstiden för lånet brukar variera mellan 30 och 90 dagar beroende på hur mycket pengar man lånat.

Lån utan säkerhet med betalningsanmärkning

Det kan generellt sett vara ganska svårt att få låna pengar i Sverige om man har betalningsanmärkningar. Att det kan vara svårt att få en ansökning om ett blancolån, privatlån eller snabblån utan säkerhet beviljad då man har betalningsanmärkningar är inget undantag, och faktum är att de flesta långivare har automatiska system som är inställda på att direkt sortera bort låneansökningar som kommer ifrån personer som har betalningsanmärkningar i sina register.

Det finns trots detta ett flertal olika långivare som har insett att marknaden för att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar är väldigt stor, och som därför har valt att även acceptera låntagare med betalningsanmärkningar. Vad krävs då för att få låna pengar med betalningsanmärkning? Man måste komma ihåg att det aldrig är någon rättighet att få låna pengar, och att det är långivarens regler och villkor som i slutändan bestämmer ifall man får låna pengar eller inte.

Den enskilt största och viktigaste faktorn som till stor del kommer att avgöra ifall en person kommer att få låna pengar trots sin betalningsanmärkning eller inte är hur låntagarens privatekonomi ser ut, bortsett från betalningsanmärkningen. Desto bättre ekonomi en person har, desto större är chansen till att han eller hon får låna pengar. Banker och långivare gör i regel alltid kreditupplysningar på sina potentiella kunder för att på så sätt kunna ta reda på ifall låntagaren uppfyller de ekonomiska krav och villkor som banken eller långivaren ställer på sina kunder.

Beroende på vilken typ av lån man vill ansöka om så är också kraven från långivarna olika höga. Om man vill låna över 100.000 kronor så kräver långivarna ofta att man har en stabil årsinkomst på över 150.000 kronor, medan man ofta bara behöver tjäna några tusenlappar om året för att vara kvalificerad för ett smslån på mellan 500 kronor och 2.000 kronor.

Klicka nedan för fler artiklar