Snabblån betalningsanmärkning

Snabblån, smslån, mikrolån, lån utan säkerhet & bostadslån trots betalningsanmärkning

Bostadslån


Bostadslån & bolån betalningsanmärkning

Ett bostadslån eller som många helt enkelt väljer att kalla det, ett bolån är ett lån man tar för att kunna finansiera ett bostadsköp. Då man lånar pengar genom ett bostadslån från banken så sätter man i regel alltid själva bostaden som säkerhet för lånet. På så sätt kan banken försäkra sig om att få tillbaka sina pengar genom en försäljning av bostaden ut i fall att låntagaren inte kan betala sina räntor och avgifter.

I stort sett alla svenskar är tvingade till att ta ett bostadslån för att kunna köpa en bostad, eftersom det är väldigt få som har möjligheten till att köpa sin bostad kontant. Men i och med att man kan ge banken en väldigt bra säkerhet för lånet, så kan banken i sin tur erbjuda låntagaren väldigt bra lånevillkor. Ett bostadslån är i regel det billigaste lånet som går att få, oavsett om man väljer att ha rörlig eller bunden ränta för lånet.

Bostadslån med betalningsanmärkning

Banker och långivare har en tendens till att neka ansökningar om bostadslån som kommer från personer med betalningsanmärkningar. Faktum är att många långivare har helautomatiska system som direkt upptäcker, sorterar bort och nekar låneansökningar som kommer från personer med betalningsanmärkningar.

Trots detta så finns det faktiskt några svenska speciallångivare där man kan låna pengar via ett bostadslån trots betalningsanmärkningar. För att få ett bolån med betalningsanmärkning så krävs det dock att man har en väldigt bra koll på sin ekonomi, bortsett från betalningsanmärkningen. Desto bättre ekonomi och årsinkomst en person har, desto större är också chansen till att han eller hon ska kunna få låna pengar genom ett bostadslån med betalningsanmärkningar. Det är även ett stort plus ifall man har någon medsökande till lånet, eftersom två personer i regel har större chans till att klara betala de räntor och avgifter som ett bolån medför, och detta är något som banken med all säkerhet vet om.

Belåning av bostaden

Idag finns det regler som säger att banker och långivare får låna ut max 85% av bostadens totala marknadsvärde till privatpersoner. Det betyder alltså att låntagaren själv måste kunna lägga minst 15% av bostadens värde då han eller hon ska köpa en bostad. Dessa resterande 15% brukar de flesta finansiera genom att antingen betala med sparade pengar, eller genom att ansöka om ett så kallat lån utan säkerhet. Man bör dock vara på det klara med att ett lån utan säkerhet kommer att vara dyrare än bostadslånet, och att det därför kan vara bättre att först spara ihop till kontantinsatsen på 15% innan man väljer att köpa en bostad.

Lånelöfte för bostadslån

Då man ska lägga ett bud på en bostad så kan det vara väldigt bra att ha ett lånelöfte. Ett lånelöfte är ett dokument från en långivare eller en bank som styrker köparens betalningsförmåga. Ett lånelöfte är bland annat viktigt för att mäklaren i bostadsaffären ska kunna veta att köparen har råd att betala de pengar som han eller hon anger i sitt bud på bostaden. Man bör dock vara medveten om att ett lånelöfte aldrig är 100% bindande, även om det är ovanligt att man inte får ett bostadslån från banken om man tidigare fått ett lånelöfte.

Klicka nedan för fler artiklar